19173
page-template-default,page,page-id-19173,select-theme-ver-9.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode_menu_

Vaak gestelde vragen

[vc_row padding_bottom=”50″][vc_column][vc_single_image image=”22147″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_separator][vc_column_text]

 
1.    Hoe kan ik je boeken als onze huwelijksfotograaf?

Indien je interesse hebt om mij te boeken als jullie huwelijksfotograaf, kan je me contacteren via mijn zakelijke e-mailadres info@cengiz.be. Vervolgens leggen we samen een datum vast waarop het kennismakingsgesprek zal doorgaan.

 

2.    Waarom is een kennismakingsgesprek belangrijk?

Het kennismakingsgesprek is van groot belang voor de foto’s. Op deze meeting stel ik mezelf voor en wil ik jullie graag voor een stuk leren kennen zodat ik kan inspelen op jullie interesses en voorkeuren. Aan de hand van jullie verhaal en een aantal vragen probeer ik een beeld te creëren van het concept en de stijl waar jullie naar op zoek zijn. Zo ga ik gericht te werk en zorg ik ervoor dat de resultaten voldoen aan jullie verwachtingen.

 
3.    Hoelang blijf je foto’s maken?

Dit ligt volledig in jullie handen. Omdat ik graag in een verhaallijn werk, voer ik mijn trouwreportages voor minimum 8 uren uit. Uiteraard kun je me voor de hele dag boeken. Wil je liever dat ik enkel de fotoshoot uitvoer, dan kan dit natuurlijk ook. Na het kennismakingsgesprek leggen we in samenspraak de afspraken hieromtrent vast.

 
4.    Verwacht je een voorschot? Zo ja, welk bedrag?

Er wordt inderdaad een voorschot gevraagd. Zo heb je de zekerheid dat ik wel degelijk voor jullie gereserveerd ben op jullie speciale dag. Het bedrag komt overeen met een percentage van het totale budget, namelijk 25%. Na de verlovings-/trouwdag krijg je een factuur met het resterende bedrag.

 
5.    Wat bij annulatie / datumwijziging van een fotosamenwerking?

Bij een annulatie wordt het voorschot niet terugbetaald.
Bij een datumwijziging van een verloving / huwelijk, wordt er samen gezocht naar een geschikte datum waarop beide partijen beschikbaar zijn. Het vooraf betaalde voorschot blijft onveranderd.

 
6.    Wat als de fotograaf omwille van ziekte / een noodsituatie niet aanwezig kan zijn op de afgesproken datum?

In dit geval blijf je zeker niet zitten zonder fotograaf. Ik zorg ervoor dat er een evenwaardige back-up fotograaf aanwezig is. Als dit zich voordoet, worden jullie hier zo snel mogelijk over ingelicht. Indien je de samenwerking met de back-up fotograaf weigert, zal u uw voorschot terugkrijgen.

 
7.    Maak je ook albums? Zo ja, wanneer ontvangen we deze?

Ik maak ook albums, maar de keuze ligt in de handen van de klant. Het is dus zeker niet verplicht om een album aan te kopen.
80% van mijn fotoreportages worden geleverd met een digitale fotoboek + album, maar nogmaals: je bent vrij in deze keuze.
Indien je kiest voor een bijhorende album, ontvang je deze +- 5 weken na de verlovings-/trouwdag.

 
8.    Welke opties hebben we wat betreft albumafwerking?

Wat betreft de albumafwerking, is het assortiment vrij uitgebreid.
Kwaliteit staat centraal!
Alle albums die ik voor mijn klanten ontwerp, zijn van hoogwaardige kwaliteit en afwerking.
Je kan kiezen tussen allerlei opties zoals:
– een lederen of een linnen afwerking
– hard- of softcover
– verschillende soorten papierdikte
– etc.

 
9.     Wanneer en hoe ontvangen we de foto’s?

De foto’s worden na een termijn van 4 weken digitaal afgeleverd.
Dit kan via een USB-stick, via DVD of via wetransfer.com (gratis online dienst waarmee je eenvoudig en snel grote bestanden kan doorsturen).

 
10.   Hoeveel foto’s ontvangen we?

Dit hangt af van onze samenwerking.
Bij een verloving zijn het er ongeveer 300.
Bij een trouwreportage kan het variëren tussen 500 en 1000 foto’s.
Maar onthoud dat kwaliteit primeert boven kwantiteit. Dit streef ik op alle vlakken na.

 
11. Wat is je stijl van huwelijksfotografie?

In mijn fotografie probeer ik steeds de verhaallijn van het koppel zo goed mogelijk te presenteren met mijn foto’s. Ik hou ervan om als fotograaf zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven en zoveel mogelijk spontane foto’s vast te leggen. Naast de artistieke fotoshoot zal je mij ook nooit horen vragen om te poseren. Hoe spontaner het gebeuren, hoe mooier de foto’s. Een gouden regel! Zo kan ik de bijzondere momenten en de emoties zo goed mogelijk benadrukken. Deze manier van werken wordt ook wel wedding photojournalism genoemd.
Het is begrijpelijk en zeer normaal dat een koppel gespannen is op hun trouwdag, want er komt ontzettend veel bij kijken. Spanning of stress is natuurlijk een boosdoener als we mooie foto’s willen maken. Dit probeer ik dan ook steeds te vermijden door bepaalde trucjes en manieren van omgang die ik al doende heb ontdekt doorheen de jaren. Ik zorg er als fotograaf voor dat het koppel zich helemaal op hun gemak voelt, ontspannen is en geniet van elkaar en van elk moment van hun mooiste dag.
Wat betreft de stijl van de foto’s laat ik de keuze over aan het koppel. Wil je klassieke foto’s of prefereer je een vintagestijl? Zo wordt bijvoorbeeld ook een gepaste locatie en bijpassende accessoires gekozen voor de fotoshoot.
Mijn grootste doel is dat, wanneer het koppel later terugkijkt naar de foto’s, er zoveel mogelijk herinneringen terug opkomen en ze tevreden en trots zijn op het resultaat. Zo een dag vliegt immens snel voorbij, maar aan de hand van de foto’s worden ze toch vereeuwigd.

 

12. Welk materialen gebruik je?

Ik gebruik een professionele spiegelreflex camera van het merk Canon. De rest van mijn equipment bestaat uit hoogwaardige lenzen en materialen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]